شرح خبر

مهمترین علایم هشدار دهنده سرطان معده , پنج کتاب منتخب بنیان‌گذار «مایکروسافت» سیستمها چه اهمیتی دارند

پنجشنبه, ۱۷ فروردین ۱۳۹۶

علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد و عضو مرکز تحقیقات گوارش و کیبد بیمارستان شریعتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اشاره به اینکه بر خلاف تصور عموم افراد سرطان معده علی رغم شیوع بالا بیشتر در سنین بین 45 تا 70 سالگی بروز می کند، مهمترین علایم هشدار دهنده این بیماری را به شرح زیر عنوان کرد:



 



درد سر دل؛ (این دردها می تواند در هر زمان و حتی در حین بلع غذا نیز اتفاق افتد.)



 



کاهش بی دلیل اشتها و یا بی میلی به غذا یا انواع خوراکیها



 



کاهش وزن؛ (در این حالت وزن فرد به طور غیر طبیعی و کاملا مشهود کم می شود)



 



گیر کردن لقمه؛ (حین غذا خوردن فرد با مشکلات آزار دهنده بلع و حتی حالت ماندن غذا در گلو یا سر دل مواجه می شود)



 



خون ریزی معده؛ ( تقریبا یکی از مهمترین و شایع ترین علامت ها  که در اغلب موارد با احتمال گسترش سرطان در بافت معده بروز می کند یا با ایجاد زخم معده اولین جرقه های سرطان معده را روشن می کند.)



 



وی با تاکید بر اینکه فاکتور های ژنتیکی تاثیر چندانی در بروز سرطان معده ندارند، افزود: مصرف مداوم نوشابه های گازدار یا زیاده روی در مصرف ادویه های تند  یا نظایر آن که در فست فود ها بیشتر دیده می شود، می تواند بهترین زمینه را برای انفجار سلولی در بافت نرم معده و بروز سرطان فراهم آورد، موضوعی مهم که حاصل تمدن قرن حاضر است و جوانان نیز باید نسبت به این جریان بیشتر احتیاط کنند



بیل گیتس» طبق روال سالانه چند کتاب در زمینه‌های گوناگون را به عنوان بهترین کتاب‌های سال ۲۰۱۶ معرفی کرد.



 



به گزارش ایسنا، «تایم» نوشت: «بیل گیتس» علاوه بر ثروتمندترین مرد جهان، خواننده‌ای مشتاق و فعال هم هست. او در کودکی با همراهی پدر و مادرش یک دور دایرة‌المعارف کتاب جهان را براساس حروف الفبا خوانده، بنابراین وقتی کتابی را توصیه می‌کند، بهتر است قلم و کاغذ دم دست‌تان باشد.



 



«گیتس» امسال پنج کتاب را از میان آثار منتشرشده در سال ۲۰۱۶ انتخاب کرده و از طریق وبلاگ خود آن‌ها را به خوانندگان معرفی کرده است. او درباره این آثار نوشته است: همه آن‌ها خیلی خوب نوشته شده‌اند و من را به درون حفره خرگوشی لذت‌ها و بینش‌هایی غیرمنتظره پرتاب کردند.



 



پنج کتاب منتخب بنیان‌گذار «مایکروسافت» عبارتند از:



 



۱. «نظریه ریسمان» نوشته «دیوید فاستر والاس»



 



کتابخانه آمریکا در کتاب «نظریه ریسمان» (String Theory) پنج مقاله غیرادبی درباره ورزش تنیس به قلم «دیوید فاستر والاس» نویسنده فقید را به چاپ رسانده. مقاله‌ای از او درباره تجربه بازی به عنوان بازیکن ارشد در ایلینویز در سال ۱۹۲۲ هم در کنار کارنامه سال ۲۰۰۶ «راجر فدرر» تنیس‌باز مشهور جهان در این کتاب آمده است.



 



«گیتس» درباره این کتاب می‌نویسد: شما حتما نباید تنیس بازی یا تماشا کنید تا از این کتاب خوش‌تان بیاید. «والاس»، این نویسنده فقید با همان مهارتی که «فدرر» دسته راکت را می‌چرخاند، قلمش را به حرکت درآورده است.



 



۲. «پینه‌دوز» نوشته «فیل نایت»



 



«گیتس»، «فیل نایت» بنیان‌گذار کمپانی کفش‌سازی «نایکی» را به خاطر راحتی و صراحت لهجه او در کتاب «پینه‌دوز» (Shoe Dog) تحسین می‌کند. از دید «گیتس» این کتاب خاطرات «به طور دلپذیری صادقانه نوشته‌ شده و روایت‌کننده‌ راهی است که برای یک موفقیت تجاری باید طی شود: مسیری درهم و برهم، پرمخاطره و مملو از اشتباه



 



۳. «ژن» نوشته «سیدارتا موکرجی»



 



«سیدارتا موکرجی» تومورشناس آمریکایی هندی‌تبار و نویسنده برنده جایزه «پولیتزر»، در کتاب «ژن» (The Gene) شرح می‌دهد که دانشمندان چطور ژن را شناختند و به سوال‌های اخلاقی درباره فناوری‌های کنونی ژنوم می‌پردازد. بهترین بخش «ژن» این است که لازم نیست شما پزشک باشید تا از آن سردبیاورید.



 



«گیتس» در این‌باره می‌نویسد: «موکرجی» این کتاب را برای خوانندگان غیرمتخصص نوشته چون می‌داند تکنولوژی نوین ژنوم در نقطه اوج تأثیرگذاری از جهت‌های متعدد روی همه ماست.



 



۴. «افسانه رهبر قدرتمند» نوشته «آرچی براون»‌



 



موضوع کتاب سال ۲۰۱۴ «آرچی براون» ‌که یک محقق روابط بین‌الملل است، به طور ویژه‌ای به انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری آمریکا ربط دارد و به همین دلیل به فهرست برترین کتاب‌های سال ۲۰۱۶ «گیتس» راه پیدا کرده است. «براون» در کتاب «افسانه رهبر قدرتمند» (The Myth of the Strong Leader) نوشته که بهترین رهبران سیاسی آن‌هایی نیستند که بنابر تصور ما "قوی" هستند، بلکه افرادی هستند که توانایی مذاکره، همکاری و تعامل دارند.



 



5- کتاب شایسته تقدیر: «شبکه» نوشته «گرچان باکی»



 



کتاب «شبکه» (Grid) به قلم «گرچان باکی»، طنین خاصی برای «گیتس» دارد؛ چرا که اولین شغل او برنامه‌نویسی نرم‌افزار برای نهادی بود که شبکه‌های برق شمال غرب آمریکا را کنترل می‌کرد. این کاوش عمیق به درون شبکه برق آمریکا نشان‌دهنده پیچیدگی و اهمیت آن است و دشواری بازسازی آن برای داشتن انرژی پاک در آینده را نشان می‌دهد. این اثر همچنین در یک گروه دیگر از کتاب‌های مورد علاقه «گیتس» هم قرار می‌گیرد: ‌کتاب‌هایی درباره موضوع معمولی که واقعا خواننده را شگفت‌زده می‌کنند.  



دیه ماه حرام برای رانندگان مقصر حذف شد



 



بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده به شرکت‌های بیمه پوشش بیمه‌نامه شخص ثالث برای رانندگان مقصر در حوادث در ماه حرام و غیر حرام بیش از ۱۹۰ میلیون تومان نخواهد بود.



 



به گزارش فارس، افرادی که در ماه‌های اخیر اقدام به دریافت بیمه نامه شخص ثالث کرده‌اند با تغییر تازه‌ای در صدور بیمه‌نامه اشان مواجه می‌شوند و آن « حداکثر غرامت 190 میلیون تومانی فوت و نقص عضو راننده» در حوادث است که برخلاف سال گذشته در ماه حرام نیز تغییری نخواهد داشت.



 



این در حالی است که حداکثر خسارت پرداختی برای شخص ثالث در ماه حرام 253 میلیون تومان و در ماه غیر حرام 190 میلیون تومان تعیین شده است.



 



صادق پور مدیر یک نمایندگی بیمه ایران در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: در آیین‌نامه جدید بیمه شخص ثالث که از 28 خرداد ماه سال جاری به نمایندگی ها ابلاغ و اجرایی شده است، پوشش شخص ثالث برای رانندگان مسئول خسارت در نظر نگرفته اند، البته اگر راننده مقصر و مسئول حادثه نبوده و شخص ثالث باشد پوشش بیمه ماه حرام برایش لحاظ خواهد شد.وی تائید کرد که سقف این پوشش در سال گذشته حداکثر 220 میلیون تومان بوده است.



 



مدیر یک نمایندگی دیگر بیمه نیز گفت: این اقدام درست مانند در نظر گرفتن فرانشیز است که در بیمه نامه، فرد بیمه‌گذار مسئول پرداخت بخشی از خسارت می‌شود. در واقع با این اقدام قانونگذار خواسته است مسئولیت رانندگان را در حوادث مورد تاکید قرار دهد و بر همین اساس بخشی از پوشش بیمه شخص ثالث که در ماه حرام برای حادثه‌دیدگان در نظر گرفته می‌شود را برای رانندگان مسئول حادثه در نظر نگرفته است.



 



بر اساس این گزارش در جدیدترین ابلاغیه قانون شخص ثالث تصریح شده است: دارنده وسیله نقلیه مکلف است برای پوشش خسارت‌های بدنی واردشده به راننده مسبب حادثه، حداقل به میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیرحرام، بیمه حوادث اخذ کند. مبنای محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل دیه فوت یا دیه و یا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدنی به مرد مسلمان در ماه غیرحرام و هزینه معالجه آن می‌باشد.



 



سازمان پزشکی قانونی مکلف است با درخواست راننده مسبب حادثه یا شرکت بیمه مربوط، نوع و درصد صدمه بدنی واردشده را تعیین و اعلام کند. آیین‌نامه اجرائی و حق بیمه مربوط به این بیمه‌نامه به پیشنهاد بیمه مرکزی پس از تصویب شورای‌عالی بیمه به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.



 



 



سیستمها چه اهمیتی دارند؟



 



شما وقتی به بانک مراجعه می‌نمایید و قصد واریز پول به یک حساب خاص دارید، چکار می‌کنید؟ آیا دنبال فردی می‌گردید که آدم خوبی باشد و با ایمان و امین و مطمئن؟  یا این‌که بدون تحقیق به یکی از صندوق‌ها مراجعه نموده و صندوق‌دار زن باشد یا مرد، با حجاب یا بدون حجاب، پیر یا جوان؛ پول را به او می‌دهید و یک کاغذ کوچک ماشین شده از او می‌گیرد بدون امضاء سه شاهد؟



 



مسلماً قسمت دوم صحیح است. یعنی شما اصلاً به صندوق‌دار کاری ندارید، بلکه به بانک مورد نظر توجه دارید. این یعنی چه و چه موضوعی را مشخص می‌کند؟ این موضوع به ما می‌گوید سیستم باید درست باشد و در سیستمِ درست، اصلاً فرد مهم نیست.  مهم این است که در وقت اداری در یک سیستم سالم و بدون نقص و در چهار چوب مقررات یک مجموعه مورد اطمینان مشغول فعالیت هستید!



 



در یک سیستم سالم، فرد ناسالم هم به‌مرور درست می‌شود و یا مجبور به ترک سیستم می‌گردد. ولی در یک سیستم معیوب، یک مدیر موجه الظاهر غار علی‌صدر را به سالی کمتر از یک میلیون تومان کرایه می‌دهد! در یک سیستم سالم، کاری نداریم که کارمند آن مجموعه، در زمان استراحتش، موزیک خارجی گوش می کند و یا  یا موزیک سنتی یا مذهبی، بلکه به سیستم اطمینان داریم!



 



ما در سی و اندی سال، تمام توجه خود را به فرد سالم معطوف نموده‌ایم و بعضی از این افراد سالم (نه همه) که هر کدام قیمتی داشته‌اند، خود را کمی گران‌تر یا ارزان‌تر فروخته‌اند. اما در یک سیستم سالم، یک فرد یا مدیر هنگامی که دوستش از موقعیت او کوچک‌ترین سوءاستفاده‌ای می‌کند، با گریه از رسانه ملی خود، از مردم عذرخواهی می‌کند و سریعاً فرد متخلف توبیخ و جبران خسارت می‌شود و از افشا کننده سواستفاده مالی نیز تشکر و قدردانی می‌شود!



 



پس بیاید توجه خود را معطوف به سیستم کنیم! بیاید دست در دست هم داده و با بازنگری قوانین و مقررات، سیستم پاک و سالم و کارآمد و درستی را پایه‌گذاری کنیم. بذر نفاق و دو دستگی و دشمنی را ممنوع کنیم و بذر امید و سازندگی و توسعه و پیشرفت را در سیستم پاک و کارآمد و سالم پایه‌ریزی کنیم. و یادمان بماند فردگرایی در کشورهای توسعه یافته مردود است.