شرح خبر

درآمد مشمول ماليات_املاك_اجاری چگونه محاسبه می‌شود , سامانه مانیتورینگ کالاهای ترانزیتی , الکترونیکی شدن نظارت‌ها در گمرک , کیف پول الکترونیکی

پنجشنبه, ۱۷ فروردین ۱۳۹۶

درآمد مشمول ماليات_املاك_اجاری چگونه محاسبه می‌شود؟



 



كل مال‌الاجاره اعم از نقدی و غيرنقدی، پس از كسر ۲۵ درصد بابت هزينه‌ها و استهلاكات و تعهدات مالك نسبت به مورد اجاره درآمد مشمول املاك اجاری را تشكيل می‌دهد.مثلاً اگر ملكی ماهيانه 3،000،000 ريال اجاره داده شود درآمد مشمول ماليات و ماليات اين درآمد مشمول به شرح زير محاسبه می‌شود:



 



درآمد مشمول ماليات اجاره در يكسال:



 



27،000،000=75%×36،000،000=12×3،000،000



ماليات يكساله :



 



4،050،000= 15%×27،000،000



 



 



تست:



سامانه مانیتورینگ کالاهای ترانزیتی



 



مانیتورینگ کالاهای عبوری داخلی و خارجی با استفاده از سامانه مدیریت اطلاعات (MIS) سامانه جامع گمرکی اجرایی شد.



دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک ایران با بهره‌گیری از سامانه هوشمند مدیریت اطلاعات (MIS) اقدام به مانیتورینگ کامیون‌ها و کالاهای عبوری اعم از داخلی و خارجی نموده است.



براساس این گزارش سامانه هوشمند مدیریت اطلاعات (MIS) کلیه اطلاعات مربوط به کالاهای عبوری داخلی و خارجی را به طور اتوماتیک دریافت و به منظور نظارت و کنترل الکترونیکی در مرکز داده جمع‌آوری می‌کند.



این اطلاعات شامل اظهارنامه‌های ترانزیتی است و گزارش‌های منظمی درباره اطلاعات پروانه‌های عبوری و سایر اطلاعات مربوط به سوابق و عملکرد کاربران و شرکت‌های حمل‌ونقل را جهت استفاده و نظارت هوشمند بر عملکرد شرکت‌های حمل‌ونقل در بخش ترانزیت در اختیار حوزه‌های نظارتی قرار می‌دهد.



 



راه‌اندازی سامانه پیشخوان خدمات الکترونیکی



 



فرآیند رسیدگی به شکایات و اعتراضات ذی‌‌نفعان در سامانه جامع امور گمرکی با طراحی سامانه پیشخوان خدمات الکترونیک گمرک، الکترونیکی شد.



گمرک جمهوری اسلامی  ایران با راه اندازی و استقرار سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی و تغییر شیوه عملیات گمرکی از روش دستی به دیجیتالی در رویه‌های واردات، صادرات و ترانزیت و تبادل الکترونیکی داده‌ها با سازمان‌های صادرکننده مجوزهای قانونی و همچنین اجرای طرح کارشناسی متمرکز با هدف استفاده کامل از ظرفیت نیروی کارشناسی گمرکات کشور، موجبات افزایش شفافیت در مراحل ترخیص کالا، کاهش ایستگاه‌های کاری، کاهش زمان و هزینه ترخیص کالا و تسهیل و تسریع در تجارت خارجی را فراهم کرده است.



در همین راستا به منظور کنترل و رصد کلیه فرآیندهای الکترونیکی تشریفات گمرکی کلیه صاحبان کالا و نمایندگان قانونی آنها سامانه پیشخوان خدمات الکترونیک گمرک طراحی و راه‌اندازی شده که صاحبان کالا می‌توانند در هر مرحله از عملیات گمرکی، از طریق آدرس اینترنتی http:// club.irica.co نسبت به ثبت اعتراضات و شکایات خود در ارتباط با نحوه ارائه خدمات اقدام تا مورد رسیدگی قرار گیرد.



 



الکترونیکی شدن نظارت‌ها در گمرک



 



فرآیند بازرسی و حسابرسی پس از ترخیص و همچنین نظارت بر عملکرد گمرکات الکترونیکی شد.



بازبینی اکنون با الکترونیکی شدن در شرایط بهتری انجام می‌شود و مدت زمان انجام کار کوتاه‌تر شده و مسئولان بازبینی می‌توانند به صورت آنلاین روند کار را بررسی کرده و از نحوه کار مطلع شوند.



 روال کار در بخش بازبینی و حسابرسی پس از ترخیص اکنون با سنوات قبل تفاوت‌های زیادی و از حالت دستی به الکترونیکی تبدیل شده است.



 



 



کیف پول الکترونیکی



 



گمرک ایران سیستم کیف پول الکترونیکی را راه‌اندازی کرد.



این اقدام به دنبال اجرای پنجره واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع گمرکی و در جهت سرعت بخشیدن به عملیات گمرکی صورت گرفته است و از آنجا که در ازای خدماتی مانند توزیع، انبارداری، تخلیه و بارگیری براساس قوانین و دستورالعمل‌های مربوطه می‌بایست مبلغی پرداخت گردد، سامانه جامع امور گمرکی با راه‌اندازی کیف پول الکترونیکی متصل به کارت‌های هوشمند باعث گردیده است که صادرکننده نیازی به پرداخت مبالغ مالی خدمات نداشتند و سامانه به‌صورت هوشمند از کیف پول الکترونیک آن برداشت می‌نماید.



این موضوع علاوه بر ایجاد کنترل‌های دقیق و جلوگیری از تخلف موجب افزایش سرعت شده و عدم نیاز به حسابداری‌های پیچیده را میسر می‌سازد.



 



قابل توجه کاربران محترم سامانه، چنانچه از قبل برای #فروشنده_خارجی خود شناسه اخذ نموده‌اید، نیازی به استعلام و دریافت مجدد شناسه در این سامانه نبوده و می‌توانید با جستجوی فروشنده مورد نظر خود، اطلاعات مربوطه را در پیش‌فاکتور درج نمایید.



  برای این منظور، می‌بایست مراحل زیر را طی نمایید:



1.  انتخاب منوی "مدیریت پیش‌فاکتور" از بخش "عملیات تجارت خارجی"



2.  انتخاب گزینه "پیش‌فاکتور جدید"



3.  انتخاب نوع فروشنده خارجی



 



    3.1  در صورتی که #شناسه_فروشنده_خارجی را می‌دانید، آن را درج نموده و سپس گزینه "جستجو" را انتخاب نمایید. با این کار، نام فروشنده خارجی در فیلد مربوطه درج خواهد شد.



 



    3.2  در صورتی که شناسه فروشنده خارجی را نمی‌دانید، ابتدا گزینه "جستجو" را انتخاب نموده و سپس با درج نام مربوطه در قسمت "متن جستجو" و زدن گزینه "جستجو"، فروشنده خارجی خود را انتخاب نمایید.



 



همچنین جستجوی فروشنده خارجی از طریق منوی "استعلام شناسه فروشنده خارجی" در بخش "عملیات تجارت خارجی" و انتخاب گزینه "جستجوی فروشندگان استعلام شده" امکان‌پذیر خواهد بود.



 



لازم به ذکر است در صورتی که از طریق جستجو، موفق به یافتن فروشنده مربوطه نشدید، می‌توانید با مراجعه به منوی "استعلام شناسه فروشنده خارجی" و انتخاب گزینه "اخذ شناسه فروشنده خارجی جدید"، جهت اخذ شناسه جدید اقدام فرمایید.



 



در این سامانه امکان اخذ شناسه جدید برای فروشندگان خارجی حقیقی نیز فراهم می‌باشد.