شرح خبر

پروانه ورود موقت , ورود موقت خودرو , مالیات بر درآمد مستغلات , مالیات بر درآمد حقوق , بیمه کالاهای وارداتی

پنجشنبه, ۱۷ فروردین ۱۳۹۶

 



چگونه می توان به صورت موقت خودرو وارد کشور کرد؟



 



صدور پروانه ورود موقت براي اتومبيل‌هاي وارده به كشور صرفاً براي آن دسته از افراد انجام می شود كه اولاً مقيم خارج از كشور بوده و ثانياً شرط شش ماه اقامت متوالي را در كشور مربوطه داشته باشند.



مسافران خارجي و جهانگردان يا ايرانيان مقيم خارج از كشور كه داراي شرايط فوق الذكر مي‌باشند و با خودروي شخصي خود وارد كشور مي‌شوند هرگاه براي آن خودرو جواز عبور از كانونهاي جهانگردي كشورهاي ملحق به (كارنه دوپاساژ) در دست داشته باشند و به گمرك ورودي ارائه دهند مي‌توانند متناسب با مهلت ويزا و حداكثر تا سه ماه با توجه به مدت اعتبار جواز عبور بدون الزام به تسليم اظهارنامه يا تأديه وجه‌الضمان به گمرك، از وسيله نقليه خود در كشور استفاده كنند و در مدت مزبور چندين بار با وسيله خود از راه‌هاي مجاز وارد و خارج شوند.



 



شرايط ورود موقت خودرو سواري شخصي به همراه مسافر



 



 



خارجيان و ايرانيان مقيم خارج از كشور مي‌توانند با دريافت دفترچه تردد (كارنه‌دوپاساژ يا تريپتيك) و تطبيق نام دارنده كارنه مندرج روي جلد دفترچه كارنه با وارد‌كننده خودرو و همچنين تطبيق مشخصات خودرو با مندرجات كارنه از كانون‌هاي اتومبيلراني كشور مبدأ كه براي ايران معتبر بوده - با ملحوظ نمودن مندرجات پشت جلد دفترچه مبني بر اعتبار آن براي ايران و همچنين عدم قيد ايران در مهر بيضي شكل ضرب شده بر روي كارنه - و تاريخ اعتبار آن منقضي نشده باشد (تاريخ انقضاي اعتبار روي جلد كارنه قيد شده است)، نسبت به ورود موقت خودرو به كشور اقدام كنند.



مدت مجاز اقامت خودروهايي كه به صورت ورود موقت به كشور وارد مي‌شوند 3 ماه خواهدبود و پس از مدت فوق بايد از كشور خارج شود. تمديد مهلت‌هاي مذكور منوط به موافقت قبلي گمرك ايران خواهد بود.



خودروهاي شخصي كه به صورت موقت و براي تردد بيش از ده روز وارد كشور مي‌شوند جهت اخذ پلاك موقت شهرباني پس از اخذ گواهي مربوطه از گمرك مرز ورود بايد به اولين واحد شماره‌گذاري راهنمايي و رانندگي كه در گواهي صادره از گمرك مرز ورود مشخص شده، مراجعه نمايند.



كساني كه به دلايلي موفق به اخذ دفترچه كارنه‌دوپاساژ يا تريپ تيك نشده‌اند، مي‌توانند در مرز ورودي با سپرده نقدي و يا ضمانت‌نامه بانكي يا تضمين بيمه‌نامه نسبت به اخذ پروانه ورود موقت با رعايت شرايط مقرر (در صورت ايراني بودن اولاً مقيم خارج باشند و ثانياً حداقل 6 ماه اقامت متوالي در خارج از كشور و در مورد خارجيان داشتن ويزاي معتبر توريستي) اقدام نمايند. اين روش به دليل طولاني بودن مراحل اداري توصيه نمي‌شود.



 



 



نحوه محاسبه مالیات_اجاره (مالیات بر درآمد  مستغلات) با مثال



 



 



نحوه محاسبه مالیات بر اجاره (مالیات بر درآمد مستغلات) در صورتیکه موجر شخص حقیقی باشد به شرح ذیل میباشد:



 



به این مثال فرضی توجه فرمایید :



 



با فرض اینکه مبلغ 50،000،000 ریال بابت رهن محل مورد اجاره در نظر گرفته باشد و مبلغ اجاره ماهانه 6،000،000 ریال باشد ، نحوه محاسبه به این ترتیب خواهد بود :



 



... طبق قانون 1.5% مبلغ رهن بایستی به مبلغ اجاره اضافه گردد :



 



750،000 = 1.5% * 50،000،000



 



مبلغ 750،000 ریال بابت یک ماه میباشد که بایستی در 12 ضرب شود تا برای یکسال محاسبه گردد :



 



9،000،000 = 12 * 750،000



 



مبلغ اجاره سالانه را نیز محاسبه میکنیم :



 



72،000،000 = 12 * 6،000،000



 



مبلغ 1.5% رهن سالانه و مبلغ اجاره سالانه را باهم جمع میکنیم :



 



81،000،000 = 9،000،000 + 72،000،000



 



طبق ق.م.م 25% مستغلات معاف از مالیات میباشد پس داریم :



 



60،750،000 = 75% * 81،000،000



 



این مبلغ طبق ماده 131 ق.م.م مورد محاسبه قرار میگیرد یعنی :



 



4،500،000 = 15% * 30،000،000



 



6،150،000 = 20% * 30،750،000



 



10،650،000 = 6،150،000 + 4،500،000



 



مبلغ 10،650،000 ریال مالیات اجاره سالانه میباشد که برای محاسبه مالیات اجاره ماهانه این مبلغ را بر 12 تقسیم میکنیم :



 



887،500 = 12 / 10،650،000



 



نحوه ثبت سالانه:



 



هزینه اجاره 72،000،000



 



اجاره پرداختنی 61،350،000



مالیات تکلیفی 10،650،000



 



 



 



نحوه ثبت ماهانه:



 



هزینه اجاره 6،000،000



 



اجاره پرداختنی 5،112،500



مالیات تکلیفی 887،500 



 



 



مالیات بر درآمد حقوق ( عیدی )



 



ماده ۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم /



 



برابر بند ۱۰ ماده قانونی مذکور عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزانِ معافیت مالیاتی سالانه از پرداخت مالیات معاف می باشد .



 



فلذا با توجه به میزان معافیت مالیاتی سال ۱۳۹۵ به مبلغ ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ، عیدی تا میزان یک دوازدهم آن یعنی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معاف و مازاد آن به درآمدمشمول مالیات حقوق سالانه حقوق بگیر اضافه و پس از کسر معافیت سالانه ، به نرخ مقرر مشمول محاسبه مالیات خواهد بود .



 



بدیهی است چنانچه درآمدمشمول مالیات حقوق بگیران فوق الذکر کمتر از میزان معافیت سالانه باشد مازاد آن تا میزان معافیت سالانه حقوق مشمول مالیات نخواهد بود 



 



کدفروشی با سامانه جدید گمرک/ روزنه های قاچاق باقی است



 



به گزارش خبرنگار مهر، اجرای پنجره واحد گمرکی از سوی گمرک تا امروز مشکلات زیادی را برای انبارداران و صاحبان کالا به وجود آورده است هرچند که این طرح در راستای مبارزه با قاچاق کالا انجام گرفته و گمرک سعی دارد تا با این طرح، ورود و خروج کالاها را کنترل کند اما نواقصی که در این طرح وجود دارد باعث شده که بازهم روزنه ای برای قاچاق کالا به وجود بیاید.



 



مطابق با طرح وزارت اقتصاد، تمام انبارها و مراکز نگهداری کالا موظف هستند جهت امور تجاری خود در این سامانه ثبت نام کنند و هیچ کالایی نباید ترخیص شود مگر اینکه انباری که قرار است کالا به آنجا برود،  در سامانه جامع انبارهای گمرکی به ثبت برسد. در واقع براساس این بخشنامه، تمام انبارهای عمومی و اختصاصی کشور موظف هستند قبل از ترخیص کالا، کد شناسه از این سامانه دریافت کنند تا صاحبان کالا بتوانند جواز ترخیص بگیرند.



 



اما نکته اینجاست که همین اخذ کد برای صاحبان کالا، روزنه ای را برای برخی ایجاد کرده که به این وسیله، کد فروشی کرده و کالاهای مختلف را با یک کد جابجا کنند. همچنین برخی از ترخیص کاران، یک کد را برای یک انبار خاص دریافت می کنند و فقط یک کامیون کالا را به آن انبار فرستاده و مابقی را به محل های دیگری می فرستند.



 



در واقع با وجود تلاش گمرک برای کنترل مبادی ورودی و خروجی کالاها، بازهم این سامانه نواقص زیادی دارد که نمی تواند به درستی جلوی قاچاق کالا را بگیرد ضمن آنکه وزارت صنعت معتقد است این اقدام گمرک، موازی کاری با سامانه جامع انبار این وزارتخانه است.



 



رصد کالا خارج از گمرک ربطی به این سازمان ندارد



 



براین اساس، محسن کشاورز رئیس اتحادیه انبارداران شهرری در گفتگو با مهر با اشاره به جلسه با مسئولان وزات صنعت، معدن و تجارت در این  باره، گفت: هدف گمرک از ایجاد این سامانه و ارائه کد چه بوده است مگر غیر از این است که اول از قاچاق جلوگیری کند و دوم تنظیم بازار را انجام دهد.



 



وی با بیان اینکه در موضوع پیگیری کالاها پس از خروج از گمرک، این سازمان چه نقشی دارد، افزود: وظیفه گمرک این است که حق و حقوق و عوارض بگیرد و کالای مردم را تحویل دهد و خارج از گمرک برای وزارت صنعت و معدن تجارت است و به گمرک ربطی ندارد.



 



کشاورز با اشاره به اینکه باید برای هر اقدامی، بخش خصوصی مرتبط در جلسات دعوت شود، اظهار داشت: اینکه بار از گمرک خارج می شود و به انبارهای شهرری می آید به گمرک ربطی ندارد. الان مساله این است که انباردار کد را به تاجر می دهد اما ترخیص کار، کد را به دیگری هم می فروشد.



 



رئیس اتحادیه انبارداران شهرری با اعلام اینکه اینکه کامیون بعد از ارائه کد به تاجر کجا می رود را چطور می توان اثبات کرد، گفت: در برخی مواقع، ترخیص کار فقط یک کامیون را به انبار می فرستد و با آن کد کالا را به مقاصد دیگر می فرستد.



 



وی با اشاره به رواج کد فروشی با راه اندازی این سامانه گفت:  در جلسه ای که با مسئولان وزارت صنعت داشتیم قرار شدکه آنها جلسه ای را با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و گمرک داشته باشند.



 



همچنین طباطبائی از مسئولان دفاتر خدمات الکترونیک شهرری در گفتگو بامهر با تشریح مشکلاتی که این سامانه برای انبارداران به وجود آورده است، گفت: کدهایی که ثبت می شود باید انبارداران در اختیار ترخیص کاران بگذراند در این میان ترخیص کار برای ۴۰ انبار کار می کند، بنابراین از یک کد استفاده کرده و کالاها را به مکان های مختلف می فرستد.



 



وی با اشاره به اینکه ترخیص کار کالای اول را ترخیص می کند و کالاهای بعدی را در اختیار دیگران قرار می دهد، گفت: مورد داشتیم که کالا باید ترخیص می شده برای تهران، بارگیری هم شده است اما صاحب کالا گفته که کالا برای من نبوده و پس از پیگیری دیدیم که کالا در جاده تبریز است.



 



طباطبائی ادامه داد: در واقع ترخیص کار با این کد کالا ترخیص کرده است و گفته که به ادرس دیگری برود بنابراین این سامانه هم تاثیری بر کاهش قاچاق کالا ندارد.



 



نکات مربوط به بیمه کالاهای وارداتی



 



چه نکاتی را باید در هنگام خرید پوشش بیمه‌ای، در نظر گرفت؟



 



برخی نکات که از لحاظ مقررات UCP۶۰۰ هم حائز اهمیت است به قرار زیر می‌باشد:



تاریخ بیمه‌نامه نباید بعد از تاریخ حمل باشد.



نوع ارزی که در قرارداد خرید و فروش وجود دارد باید با نوع ارز بیمه‌نامه یکسان باشد          



جهت جلوگیری از مشکل در گمرک، حداقل ارزش بیمه شده نباید کمتر از مبلغ CFR + ۱۰% باشد.



البته موضوعات دیگری هم هست که در پیشنهاد بیمه، شرایط پیوست و شرایط عمومی بیمه‌نامه به آن اشاره می‌شود.



 



شرایط خاص در چه قسمتی از بیمه‌نامه درج می‌گردد و در زمان خسارت، چگونه لحاظ می‌شود؟



 



در متن مندرج در جدول بیمه‌نامه می‌توان شرایط خاصی را اضافه نمود. اگر بین شرایط خصوصی، شرایط پیوست و شرایط عمومی اختلافی ما بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار پیش آید، تفسیر به این گونه است که شرایط خصوصی بر شرایط پیوست و شرایط پیوست بر شرایط عمومی  ارجحیت دارد.



باتوجه به این مورد، بیمه‌گذار اختیار دارد با توجه به شرایط و ویژگی‌های کالای خود درخواست بیمه نامه‌ای متناسب با شرایط آن کالا (Tailor Made) را بنماید.



 



آیا در «بیمه»، قرارداد متحدالشکل وجود دارد؟



 



خیر؛ به‌علت تنوع و گستردگی در موارد بیمه، فرم واحدی وجود ندارد و بیمه‌نامه همان قرارداد بیمه محسوب می‌شود.



در بیمه باربری، بیمه‌نامه شامل سه بخش است: شرایط عمومی، شرایط پیوست (Clause A, B, C) و شرایط خصوصی. مجموع این سه قسمت قرارداد بیمه را تشکیل می‌دهد.



 



اعتبار بیمه‌های باربری چگونه محاسبه می‌شود؟



 



بیمه نامه های دریایی تا ۶۰ روز پس از تخلیه کامل از کشتی اقیانوس پیما دربندر مقصد



بیمه نامه های زمینی ۶۰ روز از زمان ورود به انبار مرزی



بیمه نامه های هوایی ۳۰ روز بعد از تخلیه کامل در فرودگاه مقصد



لازم به توضیح است که در صورت درخواست بیمه‌گذار می‌توان نسبت به صدور الحاقیه و تمدید مهلت‌های مذکور اقدام نمود.



منبع:کمیته ایرانی اتاق بازرگانی